Teatrul Merlin - Teatrul pentru Copii si Tineret
Teatrul Merlin - Teatrul pentru Copii si Tineret
Teatrul Merlin - Teatrul pentru Copii si Tineret

Palmares premii

Teatrul Merlin - Teatrul pentru Copii si Tineret
Teatrul Merlin - Teatrul pentru Copii si Tineret
Teatrul Merlin - Teatrul pentru Copii si Tineret
Teatrul Merlin - Teatrul pentru Copii si Tineret
Teatrul Merlin - Teatrul pentru Copii si Tineret
Teatrul Merlin - Teatrul pentru Copii si Tineret

Participările la festivalurile naţionale şi internationale, dar și turneele în străinătate aduc cu sine tot atâtea succese, materializate în numeroase premii:

1956 – București: Premiul pentru regie, scenografie și mânuire păpuși pentru spectacolul „Punguța cu doi bani “, regia Florica Teodoru, scenografia Aurora Pop, păpuși Ileana Popescu

1969 – Zagreb: Marele premiu al festivalului și Premiul pentru regie, scenografie și mânuire păpuși pentru spectacolul  `O fetiță caută un cântec“, regia Florica Teodoru, scenografia Eva Kulka

1979 – Botoșani:  Premiul I pentru recital: Nelson Dimitriu pentru spectacolul „Peștisorul Arghir‘ de I. Chimet, regia Victor Cârcu

1985 – Timișoara:  Premiul I pentru spectacolul „Micul Gradinar “ de V. Rogoz, regia Victor Cârcu, scenografia Krisztina Nagy

1987 – București : Premiul special pentru scenografie ,spectacolul„Cartea junglei “ de R.Kipling, regia I. Raushan, scenografia Krisztina Nagy

1995 – Galați:  Premiul pentru debut regie pentru spectacolul „Izvorul laptelui fermecat” de I.Stana, regia Eva Labadi,  scenografia Ion Trif, în cadrul Festivalul Internațional de Teatru „Gulliver”

2004– Galați, Premiul pentru regie, spectacolul „Doi Purceluși” de Ion Popescu, regia Ion Popescu, scenografia Emil  Grama, în cadrul Festivalul Internațional de Teatru „Gulliver”

2012 – Cluj-Napoca,  Premiul pentru regie, spectacolul„Giovannino fără frică”, regia artistică Mona Marian, scenografia Eugenia Tărășescu Jianu, în cadrul Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck”

2015 – București, Premiul pentru regie și scenografie, spectacolul Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, regia artistică Toma Hogea, scenografia Eugenia Tărășescu Jianu, încadrul Festivalului „Impuls Anima”

2016 – Galați: Premiul pentru promovarea basmului cult românesc, spectacolul „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, regia Toma Hogea. De asemenea, actrița Maria Gornic a câștigat Premiul pentru mânuire, răsplată a rolurilor „Ursitoarea”, „Bătrâna” și „Gheonoaia” din același spectacol,în cadrul Festivalul Internațional de Teatru „Gulliver” .

2016 –Pitești, păpușarii de la „Merlin” au prezentat la Festivalul „Așchiuță” spectacolul, „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, în regia lui Toma Hogea. Juriul festivalului a apreciat calitatea acestui spectacol pe care l-a recompensat cu mai multe distincții. Astfel, actorii timișoreni au primit:

  • MARELE PREMIU „Florin Dumitru”;
  • Premiul pentru regie a fost acordat domnului Toma Hogea pentru regia spectacolului „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”;
  • Diploma pentru muzica original i-a revenit compozitoarei Anda Tăbăcaru Hogea pentru muzica spectacolului „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”;
  • Diploma pentru expresivitate și plastic corporală” i-a revenitlui Alex Pîntea, interpretul rolului „Calul”;
  • Diploma pentru viziune și inițiativă în teatrul pentru copii și tinereti -a fost înmânată lui Laurențiu Pleșa, managerul Teatrului „ Merlin”.

 

2016 –  Cluj-Napoca: Premiul (distincția) pentru Interpretare colectivă (pentru personajul Gheonoaia din „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”), regia Toma Hogea, în cadrul celei de-a XV-a ediții a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck”

2017Chișinău, Republica Moldova, managerul Teatrului „Merlin”, Laurențiu Pleșa, a obținut „Diploma pentru management cultural și contribuții substanțiale la dezvoltarea teatrului de animație.”

2018Galați, premiul pentru scenografie a fost acordat doamnei Marfa Axenti, scenografa spectacolului „Magazinul cu jucării”, în cadrul Festivalul Internațional de Teatru „Gulliver” .

2019București, Premiul pentru regie și Premiul pentru interpretare pentru rolurile: Manuela, Adrian și Eliza, spectacolul „Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama” de Matei Vișniec, în cadrul Festivalului „Impuls Anima”.

2019 -Galați–  Premiul pentru scenografie i-a revenit doamnei Krisztina Nagy și domnului Bajko Attila pentru scenografia spectacolului „Cartea cu Apolodor”, în cadrul Festivalul Internațional de Teatru „Gulliver” .

Premiul pentru muzica din spectacolul „Cartea cu Apolodor” a fost acordat domnului Tibi Cari.

Premiul pentru regie a fost înmânat domnului  Toma Hogea, regizorul spectacolului „Cartea cu Apolodor”.