Anul premierei: 2013, remake 2019
Dramatizare: Maria Gornic, adaptare după V. Tulbure
Director artistic: Maria Gornic
Asistent regie: Mariana Ivașcu
Scenografia: Krisztina Nagy
Durata spectacolului: 60 min.
Distribuție: Diana Boboc, Mariana Ivașcu, Octavia Petrișor, Raluca Grumăzescu, Cristian Brătoiu, Robert Copoț

Descriere:
O prințesă cea mai frumoasă a fost răpită de un dragon fioros, iar acesta a pus-o sub o vrajă puternică, sub apele unui lac, pentru a o face mireasa lui. Mălin, prințul de basm, ca orice prinț care își urmărește destinul, începe deodată să o caute și rătăcește tot pământul, dar nu o găsește. Până într-o zi, pe malul unui lac, unde o vede pe Zâna Lacului, care îi spune că prințesa este însăși Mălina.

Așa începe clasicul basm al prințesei pierdute, scris după tiparul tipic de basm. Deși se pot depista cu ușurință clișeele dintre situații, ele sunt inițial transpuse în momente amuzante, reținând atenția cu marionetele, dar și cu umorul foarte contemporan și de înaltă calitate al scenariului. Prin urmare, dragonul nostru fioros nu este inuman, nu este deloc o ființă misterioasă din punct de vedere psihologic. El este surpriza spectacolului.

Totuși, curățenia sufletului său, darurile primite de prinț și inteligența lui iute rămân cruciale, ajutându-l să câștige lupta împotriva Dragonului, ca în orice basm despre care știm că se termină cu bine.