PREMIERA : 2015
DRAMATIZAREA : Constantin Brehnescu după Petre Ispirescu
REGIA ARTISTICĂ ȘI ADAPTAREA SCENICĂ : Toma Hogea
SCENOGRAFIA : Eugenia Tărășescu Jianu
MUZICA : Anda Tăbăcaru Hogea
COREGRAFIA: Liana Iancu
LIGHT DESIGN: Lucian Moga

Distribuția : Laurențiu Pleșa, Alexandru Pîntea, Octavia Petrișor, Radu Văduva, Maria Gornic, Consuela Egyed, Adriana Sâncrăian, Luana Uncruțiu, Cecilia Rodean, Adrian Roșu, Alin Prejban

Uimitor, cald, actual, cu adevărat impresionant prin soluțiile artistice găsite, prin simbolistică și prin mijloacele de expresie teatrală, Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte este un spectacol eveniment, pentru toate vârstele.

El este Făt Frumos, unic pentru că s-a nascut doar atunci când a dorit și numai pentru o făgăduință ispititoare. Are alături calul înaripat, învinge toate relele lumii, dar nu e născut pentru eternitate. Și atunci care este rostul nașterii sale? După Gabriel Liceanu,„ Pentru muritori viața nu ar trebui să aibă sens decât după ce a fost validată ratarea nemuririi”.

Acest basm, fără pereche în lume, cules de către Petre Ispirescu, concentrează însăși esența condiției umane: dorința de a atinge idealuri de neatins, limitele fericirii, sensul devenirii, moartea care nu poate fi învinsă decât simbolic, libertatea ca opțiune limitată.

Vârsta recomandată: 7+
Durata spectacolului: 1 h, 10 min.
PREMII:

2015 –București, Premiul pentru scenografie, acordat Eugeniei Tărășescu Jianu, spectacolul Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, regia artistică Toma Hogea, și  Diploma de excelență pentru „pitorescul discursului teatral-coregrafic” pentru același spectacol,  în cadrul Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls, organizat de Teatrul “Țăndărică”

2016 – Galați: Premiul pentru promovarea basmului cult românesc,  spectacolul „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, regia Toma Hogea.  De asemenea, actrița Maria Gornic a câștigat Premiul pentru mânuire, răsplată a rolurilor „ Ursitoarea”, „Bătrâna” și „Gheonoaia” din același spectacol, în cadrul Festivalul Internațional de Teatru „Gulliver” .

2016 – Pitești, păpușarii de la „Merlin” au prezentat la Festivalului „Așchiuță” spectacolul, „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, în regia lui Toma Hogea. Juriul festivalului a apreciat calitatea acestui spectacol pe care l-a recompensat cu mai multe distincții. Astfel, actorii timișorenii au primit:

  •  MARELE PREMIU „Florin Dumitru”.
  • Premiul pentru regie a fost acordat domnului Toma Hogea pentru regia spectacolului „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”;
  • Diploma pentru muzica originală i-a revenit compozitoarei Anda Tăbăcaru Hogea pentru muzica spectacolului „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”;
  • Diploma pentru expresivitate și plastică corporală” i-a revenit lui Alex Pîntea, interpretul rolului „Calul”;
  • Diploma pentru viziune și inițiativă în teatrul pentru copii și tineret i-a fost înmânată lui Laurențiu Pleșa, managerul Teatrului „ Merlin”.

2016– Cluj-Napoca : Premiul (distincția) pentru Interpretare colectivă (pentru personajul Gheonoaia din “Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”), regia Toma Hogea, în cadrul celei de-a XV-a ediții a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck”